Jag vill inte göra nåt alls idag!

Nu har jag lite tråkigt... ligger i sängen med laptopen i famnen och lyssnar på Håkan Hellström för ovanlighetens skull. Hade hans gnälliga röst i huvudet i skolan, idag på matten när jag satt och funderade över livet. Jag var så romantisk och omtänksam när jag var 15, nu är jag romantisk på ett helt annat sätt och omtänksam på ett mer praktiskt sätt. Semmosta se on. Jag har blivit kall, haha! :D

1. YOUR REAL NAME: Jenna

2. YOUR GANGSTA NAME: Jenizzle
(= first 3 letters of real name plus -izzle)

3. YOUR DETECTIVE NAME: Black Dog
(= fav color + fav animal)

4. YOUR SOAP OPERA NAME: Kristiina Gnejsvägen
(= middle name + current street name)

5. YOUR STAR WARS NAME: Ainjeker
(= the first 3 letters of your last name + first 2 letters of your first name + first 3 letters of mom's maiden name)

6. YOUR SUPERHERO NAMN: Red Screwdriver
(= 2nd fav color + fav drink)

7. YOUR IRAQI NAME: Eniehja
(= 2nd letter of your first name + 3rd letter of your last name + any letter of your middle name + 2nd letter of your mom's maiden name + 3rd letter of you dad's middle name + 1st letter of a sibling's first name + last letter of your mom's middle name)

8. YOUR WITNESS PROTECTION NAME: Kristiina
(= mother's middle name)

9. YOUR GOTH NAME: Black Session
(= black + the name of one of your pets) Haha, min och Jarkkos hamster!

Snart börjar Vänner på femman, iofs har jag ju sett the one in London tusen gånger men det är ju lika att njuta av tvn så länge man har den. Jag är lite förkyld igen, inte så ovanligt. Hoppas det går över innan det hinner börja ordentligt. Förlåt, jag har inget roligt att dela med mig av idag, eller jo en grej, haha.. men det är privat så du får nog allt ta och fråga själv!

Smeka kossor

Det här är väldigt så där "stream of consciousness".

Varför använde jag Dove balsam imorse när jag tvättade håret? Nu luktar det typ medeltida tvål/manligt. Jag fattar inte att dom ens tillverkar så illaluktande balsam, usch. Flaskan var ju rosaröd så jag gick på det.

På fredag (nästan igår alltså) tog jag bussen hem precis efter skolan, packade mina grejer i två väskor i typ 100km/h (jämför: hastigheten jag äter chips i). Tanken var ju att jag skulle plugga matte på bussen för jag har dugga på måndag, men jag lyssnade på musik och kollade två filmer istället. Den första var så dålig så jag vet inte vad jag ens ska säga. Jag frågade Sara idag vad den hette men det var så dåligt namn så jag glömde bort redan. Nån med Jennifer Lopez, Morgan Freeman, en björn och what's-his-ugly-face. Fan vad jag låter gnällig nu igen.

Kom hem vid 23-tiden, satt och åt/snackade med Heidi innan vi gick och la oss. Mat har blivit min nya kärlek, det är bara att tänka sig "Diamonds are Forever" men byta ut ordet "Diamonds" mot "Food", så har ni det. Men vi steg iaf upp relativt välutvilade på morgonen och åt feta frukosten och latade oss lite till. Jag kollade lite snabbt i garderoben vilka kläder jag skulle ta med mig sen, och gav samtidigt Heidi en tunika som hon har mer användning för än jag. Jag är den "ödmjuka samariten", haha! Sen bar det iväg till Rusta för att köpa sån där cd cakebox, men dom hade ju så klart inte så det blev bara chips och godis. Skivorna köpte vi på annat håll istället, samt två jävligt stora muffins med jävligt mycket choklad. Vi åt dom medan vi såg ett par vänneravsnitt och latade oss i soffan. Kring 16 var det mat på Leilani med Sara och Elin, jag uppförde mig precis som man ska på restauranger, dvs oförskämt. Men vafan, jag orkar inte bry mig där, dom har ju seriöst världens sämsta service. Det skulle säkert gå bättre om man bara gick in i köket och beställde maten själv och sen hämtade den när den var klar. Fast i och för sig, då kanske Heidi verkligen hade fått "en stekt ris", hihi :D Förlåt, min humor är så jävla kass idag så det finns inte.

Idag har jag alltså smekt kossor, dvs hållit på med datorer. Den här gången började laptopen strejka, kan inte bränna skivor. Det visade sig att problemet är att jag inte har nåt brännarprogram som är Vistakompatibelt, inte ens fucking jävla Media Player vill bränna skivor nu. Jag orkar inte med såna här skumma grejer som ingen vill hjälpa mig med. Det skulle vara skönt att vara helt okunnig och bara tvinga nån annan göra allt åt mig, ahh.
Nu har jag aktiverat mig lite på facebook också, det är ganska kul ändå. Fast just nu är jag för trött för att ens röra på mungiporna :D

Lame

Idag känner jag mig ganska liten, sjuk och hjälplös och jag gillar det inte!

Oh well, fick i alla fall gratis fika idag på skolan. Det var typ körsbärssaft och rulltårta med hallonfyllning. Efter skolan gick jag i totalt energisparläge ett par timmar, låg bara i sängen och halvsov. Sen vaknade jag av att det var svinkallt, så jag lagade lite mat. På måndag har jag dugga i matte, imorgon ska jag ta bussen till Haparanda och på söndag tar jag bussen tillbaks. Måste räkna matte under bussresan.

Det är otroligt vad man kan få saker att låta tråkiga när man är pessimistisk :D

Våran kaffemögelodling börjar snart växa exponentiellt, det ser ganska coolt ut. Måste fota och lägga upp sen när jag orkar. Just nu är jag så lam, ligger i sängen och så äter jag såna där sura och salta kryptoniter, såna där som är i små rosa påsar och dödar alla smaklökar och tänderna ilar i en vecka efteråt. Men det är ju så gott! Fast snart ska jag skärpa mig och gå och handla nåt vettigare att äta. Ibland känns det som att maten och ätandet är dagens höjdpunkt. Min faster säger alltid helt föraktfullt "Jag äter för att leva, jag lever inte för att äta!" Medan jag tycker att det är precis tvärtom. Det är som att säga att man bara knullar för att skaffa barn eller nåt. Shit vilken taskig mentalitet, det måste ju vara skittråkigt att inte kunna kombinera nytta och nöje. Okej, varför tänker jag på min faster? Goran Visnjic, hunken från CItyakuten!!! Så där, nu känns det bättre.

Koarsle

Ännu en konstig rubrik. Sug på den ni, tills det framgår av texten vad jag menar med det.

Ihelg var jag en supersnabb sväng till Happis. Segt med 15 timmar buss, och så fick man vara hemma i hela 15 timmar. Men det var ganska nödvändigt för jag behövde mer grejer hemifrån och sen fixa datorn. Mindre nödvändiga saker var ju hårfärgning och mamma som tvättade mina kläder, men som att man tackar nej.
Jag hatar för övrigt att fixa med datorer, orkar inte ens skriva i detalj vad som hände för det är så ointressant, men det involverade att öppna där bak och byta hårddiskar. Så fort jag måste gå dit ner och sätta handen in i datorn känns det som att jag skulle sätta handen i ett koarsle. Finns det något ord i svenskan som låter lika bra i det här sammanhanget som "loathe" gör?

Idag blev jag lite påkörd. Jag vet inte hur man annars uttrycker det. Var på väg hem från Ålidhem, hade varit och handlat. Gick helt i min egen värld, och så ser jag i ögonvrån att en snubbe snackar i telefon i en ganska ny, silverfärgad stor bil som står på utfarten bredvid mig. Så klart råkar han släppa pedalen och glider på mig. Jag måste ha nån neonskylt över huvudet där det står "Snälla kör på mig NU!!" för det är andra gången det händer mig. Han backade iväg med bilen fort som fan, jag hann inte kolla regget ens för jag var så chockad. Fick ganska ont ändå, ett förlåt hade varit på sin plats. Aj aj, min höft! Tur att jag inte fick nån hårdare smäll, hade säkert varit jobbigt att släpa sig hem efter det.

Imorgon börjar jag tidigt igen, orka... det är ju så skönt att sova länge. Jag tror att min roomie har dåligt inflytande över mig.
Här innan kom jag på mig själv med att sakna mina vänner. Jag saknar er :)

W.o.w

Idag är det onsdag (som rubriken lite subtilt avslöjar) och jag har shoppat och varit ledig från skolan --> Glad Jenna! I och för sig var det ett par gummistövlar och en jacka, så det gav inte riktigt samma kick som en massa onödigt skit hade gjort. Anledningen till att jag överhuvudtaget inhandlade gummistövlar var att jag faktiskt måste ha dom, för vi har biologiexkursion varje fredag --> Ledsen Jenna. Att gå omkring på en myr och spana på mossor och lavar är inte min grej riktigt, men äh, man får ju samtidigt skratta åt sig själv lite också.

Jag hade definitivt nåt roligt att skriva - det är jag säker på - men nu glömde jag bort det. Känns fortfarande som att jag har typ korsdrag i hjärnan efter allt cyklande i den hårda vinden idag...

...all over again

Hejdå Stockholm och hej Umeå!

Long story short: jag insåg att psykologprogrammet inte var nog medicinskt för mig, så jag läser naturvetenskapligt basår i Umeå nu istället. Jag trivs faktiskt mycket bättre med det jag läser nu, synd bara att jag inte riktigt vågade inse det tidigare.

Jag har inte riktigt haft tid eller ork att blogga på senaste tiden, men jag ska väl försöka berätta vad som hänt här denna vecka. Jag kom hem från Stockholm tillsammans med Heidi i måndags, vi var kanske lite väl tidiga på Arlanda meen det gjorde inte så mycket, nog hittar man alltid på nåt bus.
Packade om på måndagkväll/tisdag morgon och sen precis i startgroparna fick jag tak över huvudet också, tack Heidi och Gustav!
Skolan är väl helt bra, samma med klassen. Det som skulle kunna bli bättre är dock mitt lokalsinne, haha. Jag är sämst på att hitta hem från skolan, varje dag hittar jag en längre och längre väg hem i sökandet efter den korta och simpla som jag tog första dagen när jag förföljde en kille som cyklade till universitetet. Tur att jag i alla fall hittar till centrum.
Igår hade jag världens konstigaste matteföreläsning, med adhd-Torbjörn. Det var ungefär så han presenterade sig, hehe. Han gapade i tre timmar om matte, vi fick inte räkna alls. Dessutom låter han som Anthony (Charlottes bögkompis) i Sex and the City, dvs jättearg och omanlig. Jag var ju helt förstörd efteråt, öronen blödde. Nåja, annars har jag inte fått nån värsta mattechock som jag var rädd för, det känns ju i alla fall bra.
Idag på biologin var vi till skogen och kollade på mossor och lavar. Jag vet inte ens hur nån kan få det att låta som nåt intressant, föreläsarna misslyckades i alla fall genom att förklä det under namnet "exkursion". Det är som att sparka nån mellan benen och säga att det var en sexuell tjänst. Jag hatar att vara i skogen om det inte gick att läsa mellan raderna!

Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt och se film, orkar verkligen inte ett skit. Om jag nog mot förmodan gör det, så går jag och kollar in det där på Origo. Om jag hittar dit... och tillbaka :D

RSS 2.0