Det är hemskt

Hur jag lyckas ignorera mitt övriga liv och låter skolan vara mittpunkten. Inte fullt ut direkt, men allt som kretsar kring det. Känns det som, just nu. Nu är iaf en tenta avklarad, en kvar innan terminen är slut. Den är ju på 30hp så det lär inte bli skoj direkt.. tur att det i alla fall är mer intressant den här gången!
Idag har jag haft skola från 12:30 - 17:30 (konstiga tider..), först obligatoriskt muskelseminarium i ett rum med alla fönster öppna. Kände mig så allergisk så jag bara ville lägga mig på golvet och lipa. Ögonen sved och näsan rann. Fast att jag tar totalt 3 olika nässpray och två sorters tabletter och sen ännu ögondroppar på det. Var så glad när jag slapp björkpollenallergin då, men vad hjälper det att vara immun mot det när man är här nere, finns ju tusen andra lövträd som blommar ännu kraftigare.
Efter det gick jag och Steffi upp till Anatomen och pluggade anatomi. Respirationsvägar, cirkulation, njure och bäcken + genitalorgan. På KI förvarar man alla anatomimodeller och dockor i lilla dissektionssalen, dom ligger utspridda på ett dissektionsbord. Det lilla ligger så klart i anslutning till det stora och där dissekerades det för fullt, lagomt fräscht. Oh well, där på plan 6 är det i alla fall bra ventilation så allergibesvären försvann ;) Hellre lukten av konserveringsmedel än pollenallergi. Så illa är det. Åker hem till valborg, och om det är samma sak efter så lär jag vara tvungen att gå till doktorn och be om starkare kortison så jag blir av med besvären. Eller så får jag flytta till dissektionsvåningen, haha. Nej usch, nu ska jag sluta vara så morbid :D

Grannskapet har i alla fall blivit lugnare här måste jag säga, vet inte om det är vårsolen som får alla mongon här att vara tystare. Killen som spelade säckpipa varje kväll har lagt av, technogrannen ovanför har också tystnat. I köket är det sällan asienmöte, däremot är det lika sunkigt som innan. Nån kväll när det inte är så mycket folk där ska jag ta en bild som bevis!!

I lördags gjorde jag en ganska otippad grej, tyckte Ingentingskogen såg så mysig ut i solnedgången så jag gick ut dit när det började bli lite mörkare med en påse morötter. Det springer runt små kaniner där alltid, så jag satte mig ner på en stubbe och matade dom. Det var jättemysigt! Min kamera ville så klart inte funka förrän dagen efter när det inte syntes till några kaniner, men så här ser det i alla fall ut där:



Vitsopporna (?) blommar för fullt och koltrastarna springer runt och skumar bland löven. Aww.

Hmm

Jag är så seg just nu, men jag måste strax gå och handla så jag får väl skärpa mig. Egentligen borde jag ju sitta och plugga, men det gör så ont i ögonen att läsa idag. Hur orkar jag sitta här och skriva då, det kan jag inte förklara..

Haparandavistelsen under lovet var skön och det behövdes lite omväxling. Åkte till och med skidor två gånger, första gången 8km på isen och sen 5km i Riekkola. Skidkondisen var väl inte på topp, och fy vad jag inte är van vid kall luft heller, borde haft med mig en inhalator eller nåt! Men det var ju rätt skoj ändå. Jag är bara så paranoid, åker man på isen tror jag att den inte ska hålla (fast skotrar åker där) och när man åker i skogen så tror jag att det ska finnas hungriga björnar. Björnar finns det ju, men hur pass hungriga dom är, det vettefan. Vill nog inte veta :-D
Det blev 2½ alkoholiserade kvällar på raken också, rätt oskön bakfylla igår, var helt apatisk. Sov på flyget ner och hade myycket benutrymme för jag satt på 15A, dvs mitten av planet vid nödutgången.
Något som var mindre kul var väl att nån pissat ner båda hissarna på Västra skogens tunnelbanestationen och att någon även tryckt på nödstopp på alla rulltrappor, så jag fick klättra upp därifrån med min resväska och mitt feta handbagage. Det är ju blåa linjen så rulltrapporna är just dom där branta och aslånga som man ser i dåliga svenska filmer.. så man vart lite mör när man kom hem, haha. Annars är det ju trevligt med lite kontrast, i Happis var det snödrivor och kring nollgradigt medan det är grönt gräs (delvis iaf) och +16 här. Trots det fina vädret var det folk som gick i ulljacka och vinterstövlar. I Norrland vet vi i alla fall att +16 är väder för vårjacka och sommarskor ;)

Städade iaf idag och sen kollade jag How to steal a million medan jag åt, Audrey Hepburn var lika bra som alltid annars. Nej, mataffären var det. Det enda ätbara jag har här är en saftflaska, en mandarin och en godispåse från Finland. Räcker inte så långt kanske, heh.

Vart i helvete bor jag?

Jävla skitland, haha. Hela denna ipred-cirkus är bara så idiotisk. Tänker inte skriva blogg om det dock, tror att alla som är i sina sinnes fulla bruk vet om att detta inte är rätt lösning.

Nu ska jag väl snart sova, ska tandläkaren imorgon, yes. Sen blir det väl plugg och förhoppningsvis VPN! Missar klinikdagen, men det är ju inte så att jag går och våndas över det direkt. Det var nämligen patientintervju som skulle spelas in på video. Då menar jag inte någon vanlig anamnes, utan en kort intervju om vad patienten förväntar sig när han eller hon kommer in till vårdcentralen. Så jag skulle alltså intervjua nån som kommer in till privatkliniken på Östermalm och fråga vad personen i fråga förväntar sig? Cut the crap, det är ju helt värdelöst. Det är ju viktigt att lära sig att prata med patienter, men att spela in när man pratar med patienter om självklara saker känns inte särskilt givande. Så näe, det blir vanligt plugg istället. 

Har skaffat spotify, vilket lett till att jag lyssnat på massvis av konstiga låtar. Dagens bästa är dock Eric Clapton - Layla. Inte unplugged versionen, utan en annan lite snabbare. Hur skön som helst fram till 3:12 eller vad det nu var..

Sova var det, så godnatt.


RSS 2.0