Nattblogg

Nu har jag 3 timmar kvar i Happis och det börjar på riktigt sjunka in att jag faktiskt inte kommer se alla bekanta ansikten på ett tag, eller ja, några månader då. Från början tänkte jag vara hemma ikväll, men sen blev jag klok och bestämde mig för att supa sista kvällen för vadå, kommer ju ändå sitta hela dagen i bilen så det spelar ju ingen roll om man är bakis. Då har man nåt att göra i alla fall.. vara bakis alltså. Vi hade en ruggit svamlig förfest hos Matilda, skrev lite Bibel och lyssnade på peppmusik. Sen var det helt galet på umppari, vi dansade hela kvällen och försökte undvika alla konstiga människor. Det var kul att se folk man känner, eller åtminstone hört talas om då, men såna där italiernare/random håriga snubbar med roaming hands är ju bara allmänt störda. Helt klart värt att gå ut i alla fall!

Jag tror jag ska spendera mina 3 sista timmar väl, dvs genom att sova. Det är nog det bästa jag kan göra under den lilla tiden. Kanske jägern hinner släppa taget om mitt stackars lilla sinne då i alla fall. Nästa gång jag skriver kommer jag ha en ny adress.. för 6:e gången under loppet av ett år. Det är nog lite borderline. Bye bye my babes :*

Godmorgon

Igår köpte jag en bok som heter "Konsten" för 7,95€ fast den egentligen skulle ha kostat 88,95€ (jag älskar bokrea). Det är ju kurslittaratur egentligen, men det betyder ju bara att den är väldigt utförligt skriven. Med andra ord älskar jag kurslitteratur, även om jag inte läser just den kursen. Fast vem gör inte, jag märkte att jag bara dagen efter fick nytta av den för att jag kollade den där filmen om Frida Kahlo.

Jag måste vänja mig vid ljudet av väckarklockan igen, sluta uggla och lägga mig tidigare istället. Börja dyrka soluppgången istället för solnedgången. Det är ju egentligen helt meningslöst att sitta uppe till 2 varje natt. Man gör väl det för att försöka få in lite mer mening i dagen, för att kunna få dopaminet att droppa. Låtsas att jag har gjort lite mer nytta i alla fall ;)
Hade perioder under förra läsåret när jag använde låtar som väckningssignal, men alla låtar jag använt hittills har blivit mer eller mindre förstörda av det för att jag inte är en morgonperson. Det är lätt att förklara: mycket trevligare att blunda lite till när ögonen svider och att stanna i sängen när det är kallt utan täcket. Nu på senaste tiden har mina drömmar också varit lite som att spela sims, man får leva ut en massa galna fantasier. Inatt var jag iofs Haparandas elaka häxa under Halloween som satt i en gunga utanför ett hus där det var fest. Innan det ville jag bara ta mig en simtur på badhuset, men mitt smink rann och när jag skulle ta bort det så hittade jag ett hotfullt lik i omklädningsrummet, jag fick känslan av att det skulle anfalla mig på något sätt, men sen när jag gungade kom jag på att jag är den elaka häxan och om det är någon som är hotfull så är det jag. Just det var väl kanske inte någon galen fantasi direkt, jag vill inte vara en elak häxa, men tydligen var det något som flög förbi mitt undermedvetande.

Ska jag köpa en till biljett? Om jag vaknar i tid.

A million colours in my mind

Nu börjar allt kännas så verkligt på något sätt. När alla andra också planerar sin flytt börjar min också kännas som att den faktiskt är på riktigt och väldigt snart. Malin H flyttade ihelg, Sara åker på fredagmorgon. Har förresten kämpat med Saras laptop idag, den är verkligen underhållande. Speciellt när CD-läsaren bara gör sitt jobb när den känner för det. Konstigt är det, jag har hört många gnälla om hur jobbigt det är med alla barnsjukdomar som Vista har, men inte förrän nu har jag märkt det ordentligt själv. Jag har ju det själv, men det har aldrig varit så där enerverande. Förlåt Pikku L om jag hånade dig för dina Vistabesvär innan! Jag kom undan med att vissa mappar bara går att komma åt via VLC eller Winamp, det kan man ju arbeta runt lite åtminstone. Svårt att arbeta runt CD-läsaren när allt man har är en CD.

Jaja, anyway. Vad läskigt det känns att jag ska flytta till Stockholm. Sjunde våningen på Armégatan 32 kommer vara mitt nya hem. 15,5 kvadrat i en korridor. Strax utanför Vasastan, i Solnaområdet. Två kilometer till KI. Inget att hurra för i sig, men utsikten ska tydligen vara okej. Ringde och fixade det med tandläkaren idag också (hoppas jag slipper åka till tandläkarstudenterna i Huddinge, jag vill gå på Eastman!), det kändes konstigt att läsa upp sin egen nya adress. Min tandläkare tyckte det var lite lustigt att hon hade fått 5 adresser inom loppet av ett år och nu en 6:e att sätta in där i databasen. Fattade inte vad hon menade först, men sen bara oj. Det blir ju så många. Först Happis, sen Stockholm, Carlshem, Ålidhem, Mariehem och nu Stockholm igen. På något sätt känns det tråkigt att vara tillbaks där man började för ett år sen, men det är ju ändå en stor dröm som går i uppfyllelse så det gör inte så mycket. Sen är det så mycket kul runtomkring så jag har inte tid att oroa mig. Jarkko kommer ju till Sverige då, det var ändå 8 månader sen jag såg honom sist. Heidi kommer också där nångång, det ska bli kul det med. Andra skolveckan är det AmphioxGasque. I oktober ska jag dessutom se Katie Melua! Sen slipper jag ju hålla på med flytten så mycket själv, när mamma och pappa gör det medan jag är på introduktionsinternatet ett par dagar. Allt gör dom väl kanske inte... men grovgörat!
Det är ju ändå skönt att bo hemma, att slippa ta del i alltför många vardagssysslor. Behöver ju knappt göra nåt här, tvättar bara lite då och då, samt städar rummet. Samtidigt blir det nog skönt att få en ordentlig vardagsrutin, istället för att vara vaken till 2-3 varje natt helt i onödan. Jaha, nu närmar sig klockan 1. Kanske dags att sova då, I can take a hint from myself..

Imorgon ska jag förresten hämta ut min läderinbundna version av Liftarens guide till galaxen, jag är en snuskig bokoholist.

Silent and resigned

Det har varit en ganska rolig helg nu. Den började med min sista arbetsdag på Modehuset, skönt som fan. Ledighet behövs ju också. Sen var vi hos Sara då på fredagkväll och bara svamlade. Vi fyllde i och ändrade bokstäver i typ Rustas reklamblad, Via blev Viagra och skrivset blev Skrivsef, vante blev svante. Moppset blev snoppset, lövkorg blev rövkorg, osv osv. Lagomt lam humor, haha. Men jag började direkt tänka att om det hade varit Maria och Skrivsef i bibeln, istället för Maria och Josef. Sen kanske nån skulle döpa sin unge till Skrivsef, för dom hoppas på att det ska bli en nördig liten grabb. Råkade även skriva hungrig fel så det blev hungrid. Hungrid istället för Ingrid, det blir en tjock tjej med en omättlig hunger. Då tänkte jag att jaja, men det blir syskonen Skrivsef och Hungrid. Tre sekunders tänkande, ladies and gentlemen...

Igår förförfestade vi hos Elin för att sen dra på förfesten hos Nicke. Det var helt sjukt roligt, speciellt när man kollar på bilderna nu efteråt. Alla skulle sitta på alla, killarna var väldigt undernärda och tydligen var det en orgie i Nickes säng. Sen började Nicke strippa (?) :-D
Vi drog ut till Anders först, sen till Umppis. Fick gratisbiljetter i kön också, det var konstigt måste jag säga.. men klagar inte. Kvällen avslutades på Max som vanligt, för mig blev det chili cheese och läsk, mm. Idag var man ju lite baku när man vaknade, men det blev bra efter lite (mycket) mat. Ett maxmål räckte inte, så jag tog mozzarellasticks till efterrätt på Frasses. Elin käkade glass :-D
Nu ikväll kollade jag både Vänner och film. Det blev Phantom of the Opera, har sett den förut också men den är bara så bra på något sätt. Jag är ju rätt såld på en mörk ton i kärlekstemat i filmer, skadar väl inte att se lite lyckligare slut ibland också. Eller ja, relativt lyckligt då, men Gerard Butler är ju hur bra som helst i alla fall. Den fick mig att tänka på kärlek i största allmänhet. Lite hopplöst faktiskt, jag tycker att det ska vara som i "La vie en Rose", låten alltså. Det är nog min bild av saken, men idag är verkligheten så långt borta från den så jag orkar inte ens bry mig. Nu är kärlek bara tvivel och "äh, jag tar det som det kommer"-attityd. Var är all övertygelse och beslutsamhet? Jag vill gärna fortsätta tro att det finns små förälskelser och sen riktig kärlek och dessa två ska inte förväxlas. Tur att jag inte är inblandad, blä.


Veckan

Den här veckan har jag bara jobbat det där tråkiga 14 till 18:30 passet på jobbet. Sen har jag varit så död på kvällarna så jag inte orkat göra annat än att äta min mat och kolla Friends med mamma. Hon är seriöst helt inne i det och garvar nästan hela tiden åt skämten. På tal om min mamma så har hon tydligen en ny beundrare. Det kommer alltid då och då in en sån där lite äldre ohygienisk lite utvecklingsstörd man som varje gång först skriker HEJ allt vad han har och frågar hurdana Lee t-shirtar vi har. Varje gång kollar han på samma vitmönstrade t-shirt. Den här gången var det lite mer intressant.

"Jag får pengar imorgon, eller rättare sagt inatt. Men jag går inte ut om nätterna längre, det kan ju komma vem som helst och säga 'hit med pengarna' och PANG PANG med pistolen. Det har hänt en gång, men då fick han på nöten. Är inte Eila [mamma] här? Nähä, men hälsa till henne från Kari.."

Mamma ska försöka gömma sig bland kläderna nästa gång han tittar in. Eller stå i skyltfönstret och låtsas vara en av dockorna.

Nu har jag bara en vecka kvar på jobbet, skönt ska det bli. Fast på nåt sätt känns det som att jag skulle behöva förlänga augusti med några veckor och tjäna mer, beställde tre av tio böcker för kommande termin och räkningen för dom kommer inte bli nåt att skratta åt direkt.

Idag har jag sett två filmer, väldigt produktiv dag med andra ord. Först ut vad Sex and the City filmen, den var nog inget för mig. För det första väldigt förutsägbar, sen gillade jag ju inte riktigt serien från början heller så nja. Om man tänker på dom fyra kvinnorna så är nog Samantha och Charlotte bäst. Blir bara irriterad på Carrie och Miranda. När flimen tog slut tänkte jag att om jag skulle välja något av dessa fyra öden så skulle det vara Charlottes. Allt annat var bara så deprimerande. I och för sig var jag kanske inte på rätt humör för att se filmen just då. Hade så vilda drömmar om att jag gled runt i luften på en trapets på ett upscale cirkus där jag från början bara var en vanlig rik ambassadörfru i publiken. Carrie Bradshaw är en grym besvikelse efter det, haha.
Den andra filmen var mer av ett kärt återseende, nämligen Mel Brooks draculafilm. Garvar åt samma saker varje gång, lika kul för det. Den och Holy Grail ligger ungefär på samma idiotinivå. Love it :)

Nu när jag fått mina LÄSglasögon från specsavers så tänkte jag fota mig själv i båda varianterna och vänta på att retstickorna skulle få kommentera, men min kamera är ju framliden. Kanske sen nångång.

RSS 2.0