Hej

Det är väl en lite lagomt okonventionell rubrik?

Idag har jag vaknat med solen och började min morgon med att kolla Lejonkungen. Jag orkar inte ens analysera vad det kan vara för 20-årskris jag genomlider när jag har Disneymaraton. Iofs har jag ju sett alla sevärda tecknade Disneyfilmer redan en gång nångång för länge sen, men man blir på rätt bra humör av dom. Efter att ha sett Lejonkungen gjorde jag mig i ordning och tog tunnelbanan till Odenplan och gick ner från observatorielunden till Gamla stan, heela långa Drottninggatan + lite avstickare till diverse antikvariat. Jag är så kåt på böcker :(
Lyckades missa herr Stringbergs blåa torn igen för hundrade gången och jag orkade inte vända tillbaka bara för att konstatera att där bodde det geniala puckot så det får bli nån annan gång istället. Jag har ju passerat Rosenbad och byggnaderna i Gamla stan tusen gånger nu, men aldrig tagit mig tid att gå i dom smala gränderna och bara titta runt på allt. Gick bakom ett gäng italienska turister och låtsades att jag var utomlands, för om man jämför med övriga Stockholm känns det som att man är i en helt annan stad ju. Men man blir smärtsamt påmind om verkligheten när man vandrar upp igen längs Drottninggatan. Trängseln där på lördagar är ju så där lagomt jobbig, speciellt när man är trött och hungrig. Speciellt det sista, shit vad less jag blir på folk när jag är hungrig.

När jag fått mat i magen och kommit hem satte jag mig ner och pluggade lite inför tentan som är om nån vecka. Blev lite mjukstart med cellen, genetik och embryologi. Det låter väl kanske som att det inte finns så mkt att säga om en cell, men fan det tar aldrig slut. Kan iofs lätt illustreras med boken "The Cell" som är typ 66463186468346683 sidor.. det jag stör mig mest på är alla oändliga förkortningar på saker. Den roligaste måste ju vara "GAG", eller bara "GAGs" i plural, står för glykosaminoglukaner (ogrenade polysackarider av repeterade disackarider). Embryologin däremot är rätt så kortfattad och simpel nu, ahh.

     

Den här låten har jag haft på hjärnan i flera dagar nu, men den är ju faktiskt klockren! Så klart går inte riktiga videon att bädda in normalt, försökte till och med lura youtube lite men nä. Det får bli en sån här video med småskumma bilder istället:


Kommentarer
Postat av: elin

oh, du har bloggat :D yeey

2009-03-22 @ 15:41:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0